نقد و بررسی

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو

تعدد گوشی‌های شیائومی در هر بازه قیمتی باعث می‌شود تا کاربران مسیر دشوارتری برای انتخاب گوشی از این برند پیش رو داشته باشند. البته دلیل این سیاست شیائومی به جذب مخاطب بیشتر و وجود تنوع بیشتر برای راضی کردن کاربران مختلف برمی‌گردد اما به‌هر روی به پیچیده‌تر شدن انتخاب نیز منجر می‌شود. در ادامه این مطلب قصد داریم دو گوشی هم‌قیمت از شیائومی یعنی پوکو M4 پرو 4G و ردمی نوت 11 را به طور کامل با هم مقایسه کرده و در هر بخش محصول برتر را مشخص کنیم. در نهایت شما بهتر می‌توانید بر اساس اولویت‌های خود بین این دو گوشی دستگاه مناسب‌تر برای نیازهای خود را گزینش کنید. با موبایل هور تا انتهای مقاله همراه باشید.

مقایسه ردمی note11 با پوکوm4 pro از نظر طراحی و نمایشگر

از نظر طراحی هر دو گوشی متریال و وزن تقریباً یکسانی دارند و برای پایین آوردن قیمت نهایی، فریم و پنل پشتی از پلی کربنات فشرده ساخته شده که البته از نظر زیبایی و جذابیت قطعاً محصول پوکو بهتر است و با ماژول و ظاهر خاص خود، در نگاه اول نظر شما را به خود جلب می‌کند. هرچند هنگام دست گرفتن این گوشی‌ها، هر دو مدل حس مشابهی را به کاربر می‌دهد. در هر دو گوشی هم جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و هم اسپیکرهای استریو دیده می‌شود و کیفیت تقریباً مشابهی در زمینه پخش موسیقی دارند. سنسور اثر انگشت نیز روی کلید پاور طراحی شده و سرعت خوبی را از آن شاهد هستیم.

پنل بکار گرفته شده در هر دو مدل AMOLED بوده و از مشخصات و ویژگی‌های کاملاً یکسانی برخوردار هستند. هر دو نمایشگر ۶.۴۳ اینچی بوده و روشنایی ۱۰۰۰ نیتی و رفرش ریت ۹۰ هرتزی دارند و با گوریلاگلس ۳ محافظت می‌شوند. از تراکم پیکسلی بالا و وضوح تصویر فوق‌العاده این نمایشگرها نیز نباید به سادگی گذشت.

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو

اسپیکر ردمی نوت 11 بهتر است یا پوکو ام 4 پرو

شیائومی برای هر دو اسپیکرهای استریو در نظر گرفته است. بلندی صدای تولید شده برای هر دو گوشی بسیار خوب است و صدا با بلندی زیاد و در عین حال به صورت فراگیر به گوش می‌رسد. از نظر کیفیت هم هر دو خوب عمل می‌کنند ولی عملکرد ردمی نوت 11 بهتر از رقیب است و صدای پخش شده با اسپیکرهای این دستگاه شفافیت و تفکیک بهتری دارند.

پس با وجود عملکرد بسیار خوب هر دو به نسبت بازه قیمتی در حال بحث، برنده بخش اسپیکر را به دلیل کیفیت بیشتر ردمی نوت 11 می‌دانیم. جالب است بدانید که اسپیکرهای این گوشی عملکردی مشابه با نسخه پرو دارند و نسبت به نسل قبلی شاهد پیشرفت خوبی در کیفیت و بلندی صدا هستیم.

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو  از نظر نرم افزار و رابط کاربری

هر دو نماینده شیاسومی به صورت پیش فرض از رابط کاربری MIUI 13  بر پایه اندروید 11 استفاده می‌کنند و کمی عجیب است که چرا این دو گوشی از ابتدا با اندروید 12 روانه بازار نشده‌اند. MIUI 13 جدیدترین نسخه از رابط کاربری اختصاصی گوشی‌های شیائومی است و در این نسخه شاهد بهبودهایی از نظر استفاده بهینه‌تر از سخت افزار و تغییرات ظاهری هستیم.

در این نسخه شیائومی تلاش کرده تا طراحی مینیمال‌تری داشته باشد و ظاهر این رابط کاربری را جذاب‌تر کند. البته که MIUI 13 در حال حاضر مشکلاتی نیز دارد و مخصوصا از نظر بهبود شارژ دهی اصلا موفق عمل نکرده و به نوعی مصرف باتری را افزایش داده است. رابط کاربری شیائومی امکانات و قابلیت‌های بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و برای شما این امکان را فراهم کرده تا ظاهر آن را به طور کامل طبق سلیقه خود تنظیم کنید.

شما می‌توانید با نصب تم ظاهر آیکون‌ها، شکل و شمایل آن‌ها، ظاهر لاک اسکرین و هر بخشی را تغییر دهید تا گوشی بیشترین تطابق را با سلیقه شخصی شما پیدا کند. ناگفته نماند که گوشی‌های پوکو از رابط کاربری MIUI for POCO استفاده می‌کنند. این نسخه از رابط کاربری شیائومی به صورت پیش فرض از منو بهره می‌برد و همچنین لوگوی برنامه‌ها از ابتدا حالت دایره شکل و کمی متفاوت‌تر دارند و در دیگر زمینه‌ها تفاوتی بین دو گوشی دیده نمی‌شود.

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو از نظر باتری و ارزش خرید

باتری استفاده شده در هر دو گوشی یکسان بوده و انرژی هر دو گوشی از یک باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپری تأمین می‌شود که مصرف بهینه و مناسبی دارد. البته به واسطه استفاده از تراشه‌های متفاوت، اندکی مصرف شارژ متفاوتی را از این دو مدل شاهد هستیم که زیاد چشمگیر نیست. هر دو باتری از فست شارژ خوب ۳۳ واتی پشتیبانی می‌کنند و به حدود یک ساعت زمان برای فول شارژ شدن نیاز دارند.

عملکرد سخت افزاری Redmi note 11 و Poco M4 Pro

برای یک گوشی میانرده و آن هم در این بازه قیمتی نزدیک به گوشی‌های اقتصادی قدرت سخت افزاری اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ چرا که اگر تراشه مناسب نباشد شما در استفاده روزمره با کندی و کاهش سرعت مواجه خواهید شد و باید حتما گوشی خریداری کنید که توانایی انجام حداقل کارهای روزمره با سرعت مناسب و بدون کندی را دشته باشد.

پوکو ام 4 پرو از تراشه 12 نانومتری مدیاتک هلیو G96 بهره می‌برد. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی دارد که به صورت ترکیبی از دو هسته Cortex-A76 با فرکانس 2.05 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز فعالیت می‌کند. پردازش‌های گرافیکی این چیپست نیز برعهده Mali-G57 MC2 است.

این چیپست عملکرد مناسبی دارد و به خوبی می‌تواند از پس کارهای روزمره بربیاید. این تراشه حتی می‌تواند از پس بازی‌های سنگین هم بربیاید، البته باید تنظیمات گرافیکی را به روی درجه‌ی متوسط قرار دهید تا با افت فریم مواجه نشوید.

ردمی نوت 11 اما از تراشه 6 نانومتری اسنپدراگون 680 استفاده می‌کند. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی شامل چهار هسته Kryo 265 Gold با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Kryo 265 Silver با فرکانس 1.9 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 610 را شامل می‌شود. قدرت سخت افزاری این گوشی با توجه به بازه قیمتی خوب و رضایت بخش است و این گوشی می‌تواند به خوبی از پس کارهای روزمره بربیاید و همچنین می‌توانید برای اجرا کردن بازی‌های سنگین در حالت گرافیکی مناسب به روی این تراشه و گوشی حساب باز کنید.

اما بگذارید برای روشن‌تر شدن قضیه به طور دقیق‌تر و جزئی‌تر دو تراشه را با هم مقایسه کنیم. تراشه پوکو M4 pro حدود 20 درصد از نظر پردازنده مرکزی و حدود 35 درصد از نظر پردازنده گرافیکی بهتر از رقیب عمل می‌کند و در تست مشهور Antutu نیز نماینده پوکو توانسته حدود 20 درصد نمره بالاتری به دست بیاورد.

هر دو گوشی 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.2 دارند و برای ردمی نوت 11 مقدار 4، 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم و برای پوکو ام 4 پرو مقدار 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم در نظر گرفته شده است. خوشبختانه شاهد درگاه کارت حافظه جانبی هستیم و در صورت نیاز می‌توانید حافظه هر یک از این دو گوشی را افزایش دهید.

برنده بخش سخت افزار را پوکو M4 پرو 4G می‌دانیم؛ زیرا این گوشی هم از نظر پردازنده مرکزی و هم پردازنده گرافیکی از رقیب قوی‌تر است و هم این که در نسخه پایه‌ای از 6 گیگابایت حافظه رم بهره می‌برد. البته که توجه داشته باشید که قدرت سخت افزاری ردمی نوت 11 نیز خوب است و به نسبت قیمت نمی‌توانیم به آن ایرادی وارد کنیم.

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو

مقایسه شیائومی نوت 11 با پوکو m4 پرو  از نظر دوربین

در این بخش به مقایسه دوربین‌ها دو گوشی خواهیم پرداخت و مشخص خواهیم کرد که کدام میانرده از دوربین‌های بهتر و باکیفیت‌تری استفاده می‌کند.

دوربین اصلی

شیائومی برای دوربین اصلی ردمی نوت 11 به سراغ سنسوری 50 مگاپیکسلی مدل Samsung S5KJN1 با اندازه سنسور 1/2.76 اینچی و اندازه پیکسل 0.64 میکرونی رفته است. این سنسور در پشت لنزی با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و این دوربین از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند. به دلیل ترکیب پیکسل‌ها عکس‌های این میانرده به صورت پیش فرض 12.5 مگاپیکسلی به ثبت می‌رسند.

در طرف دیگر پوکو ام 4 پرو از سنسوری 64 مگاپیکسلی مدل OmniVision OV64b40 استفاده می‌کند. این سنسور اندازه پیکسل 0.7 میکرونی و اندازه 1/2 اینچی دارد و پشت لنزی 26 میلی متری با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی کرده و به صورت پیش فرض تصاویری 16 مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند.

عکس‌های گرفته شده با پوکو ام 4 پرو جزئیات بیشتر و نویز کمتری نسبت به ردمی نوت 11 دارند. رنج دینامیکی تصاویر نماینده پوکو بسیار خوب است و کنتراست، شارپنس، وایت بالانس و دقت رنگ عکس‌های این گوشی نیز در سطح مطلوب و رضایت بخشی قرار می‌گیرد.

بنابراین برنده بخش دوربین اصلی را پوکو M4 پرو می‌دانیم، هرچند که رقیب نیز به نسبت قیمت دوربین خوب و مناسبی دارد ولی در سطح پایین‌تر از ام 4 پرو قرار می‌گیرد.

دوربین فوق عریض

درست است که هر دو گوشی لنز فوق عریض با سنسور 8 مگاپیکسلی دارند اما خروجی نهایی تصاویر اختلاف نسبتا زیادی دارد. عکس‌های فوق عریض پوکو ام 4 پرو بسیار بهتر از ردمی نوت 11 هستند و تصاویر فوق عریض نوت 11 را نمی‌توانیم چندان مطلوب بدانیم.

عکس‌های فوق عریض پوکو M4 پرو جزئیات زیاد و رنج دینامیکی خوب دارند و از نظر شارپنس و کنتراست نیز می‌توانیم عکس‌ها را قابل قبول بدانیم. البته مقداری رنگ‌ها غیر دقیق به نظر می‌رسند که چندان نقطه ضعف برای این بازه قیمتی و ماهیت دوربین فوق عریض به حساب نمی‌آید.

برنده دوربین فوق عریض نیز نماینده پوکو است و اگر می‌خواهید عکس‌هایی با زاویه بیشتر از دوربین اصلی به ثبت برسانید و تصاویر کیفیت مناسبی داشته باشند به سراغ این گوشی بروید.

دوربین سلفی

ردمی نوت 11 از دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی استفاده می‌کند در صورتی که شیائومی برای پوکو ام 4 پرو سلفی 16 مگاپیکسلی در نظر گرفته است. در حالی که نوت 11 می‌تواند سلفی‌های خوبی به ثبت برساند تصاویر سلفی گرفته شده با پوکو ام 4 پرو بسیار خوب هستند.

این سلفی‌ها دقت رنگ و کنتراست خوبی دارند و جذب نور نیز به خود انجام می‌شود. خوشبختانه در این عکس‌ها نیز نویز کمی دیده می‌شود و در آخر با وجود عملکرد قابل قبول ردمی نوت 11 گوشی پوکو را برنده این بخش می‌دانیم.

ماکرو

هر دو گوشی دوربین ماکرو با سنسور ۲ مگاپیکسلی دارند و خبری هم از فوکوس خودکار نیست. عکس‌های ماکرو هر دو گوشی کاملا معمولی هستند و طبیعتا نباید انتظار خیلی زیادی از آن‌ها داشته باشید. اگر شرایط نوری ایده‌آل باشد تصاویر جزئیات کافی خواهند داشت اما دقت رنگ و همچنین شارژپنس چندان عالی نیست.

پرتره

ردمی نوت 11 از لنز تشخیص عمق میدان با سنسور 2 مگاپیکسلی استفاده می‌کند. این دوربین در ثبت تصاویر پرتره به کمک دوربین اصلی آمده و سوژه را از پس‌زمینه به کمک برخی قابلیت‌های نرم افزار برش می‌زند. پوکو M4 پرو از داشتن این لنز بی‌بهره مانده و فرآیند تشخیص سوژه از پس‌زمینه به طور کامل به صورت نرم افزاری انجام می‌گیرد.

از آنجایی که دوربین اصلی پوکو ام 4 پرو بهتر از رقیب است انتظار داریم پرتره‌های این گوشی نیز شرایط بهتری داشته باشند. عکس‌های پرتره Poco m4 pro برای این بازه قیمتی خوب است و سوژه با دقت مناسبی از پس‌زمینه جدا شده و سوژه شارپ و با جزئیات بالا به ثبت می‌رسد. البته که گاهی شاهد برش غیر دقیق هم هستیم ولی نمی‌توانیم از این بازه قیمتی بیشتر از این هم انتظار داشته باشیم و این موضوع حتی در گوشی‌های پرچمدار نیز گاهی دیده می‌شود.

جمع بندی

در ابتدای جمع بندی عنوان کنیم که در تاریخ تألیف این مطلب ردمی نوت 11  نسخه 64 رم 6 و پوکو ام 4 پرو 4G نسخه 64 رم 6 دقیقا قیمت مشابهی دارند. پس از نظر قیمت شرایط کاملا یکسان است، مگر شما به سراغ نسخه 64 رم 4 ردمی نوت 11 بروید که قیمت آن کمتر است.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید