در بسیاری از کشورها، شیائومی به عنوان محبوبترین برند تلفنهای هوشمند شناخته میشود، این در حالی است که در کشورهای دیگر، خیل عظیمی از افراد هرگز اسم این برند را نشنیدهاند و از نحوه تلفظ صحیح آن هم اطلاعی ندارند. از آنجا که خرید گوشی شیائومی در ایران نیز با استقبال خوبی همراه است، تصمیم گرفتیم با همه چیز درباره گوشی های شیائومی تا در این مطلب از سایت هور با شما درباره گوشی های شیائومی و ویژگیهای این برند صحبت کنیم.
کوتاه از برند شیائومی
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که گوشی های شیائومی ساخت چه کشوری هستند؟ با کمی دقت در نام این برند، به سادگی میتوان فهمید که شیائومی در کشور چین تولید میشود. وقتی شیائومی را با سایر برندهای بزرگ تلفنهای هوشمند مانند سامسونگ، اپل و … مقایسه میکنید، به سرعت متوجه یک موضوع خواهید شد: اینکه شیائومی یک شرکت بسیار جوان و نوپاست. این مجموعه شناخته شده از سال ۲۰۱۰ کار خود را آغاز کرد و در سالهای اخیر به عنوان جوانترین شرکت در لیست ده تولید کننده برتر تلفنهای هوشمند جهان قرار گرفت.
در آگوست ۲۰۱۱، این شرکت اولین گوشی همراه خود را با نام Xiaomi Mi 1 به بازار عرضه کرد. با وجودی که فروش این دستگاه در چین موفقیت آمیز بود، به دلیل در دسترس نبودن در دیگر کشورها، مورد استفاده غربیها قرار نگرفت. پس از عرضه موفقیت آمیز چندین گوشی هوشمند دیگر در چین، شیائومی به کشورهای اطراف گسترش یافت. امروز این محصول در چین، هند، اروپا و بسیاری از کشورها به فروش میرسد. با این حال هیچ کدام از تلفنهای هوشمند این برند در آمریکا وجود ندارد. شیائومی همچنین بعد از گوشیهای همراه، به ارائه لپ تاپ، تبلت، ساعت هوشمند و لوازم تکنولوژی جانبی میپردازد.
درباره گوشی های شیائومی
به طور کلی گوشی های شیائومی در ۵ سری به بازار تکنولوژی عرضه میشوند. در ادامه به بررسی این سریها میپردازیم.
سری می Mi
سری تلفنهای هوشمند Mi شیائومی، از متداولترین محصولات این شرکت به حساب میآیند؛ تا جایی که هر سال یک مدل جدید به این سری اضافه میشود. در حال حاضر Xiaomi Mi 11 جدیدترین مدل سری می معرفی شده است. گوشی شیائومی می ۱۱ همچنین در دستههای مختلف پرو، اولترا و لایت تقسیم بندی میشود. به طور کلی گوشیهای سری Mi، به عنوان گوشیهای پرچم دار در ارائه پردازنده Qualcomm و سیستم پیشرفته دوربین شناخته میشوند. در گوشیهای Mi 11 همچنین پردازنده شاخص سال ۲۰۲۱ یعنی نرم افزار Snapdragon 888 تعبیه شده است. بیشتر مدلهای سری می همچنین از قابلیت ۵G بهرهمند هستند. در حال حاضر گوشیهای سری می با مدلهای Galaxy S سامسونگ مقایسه میشوند.
سری می نوت Mi Note
در دنیای سامسونگ، گوشیهای نوت در رده محصولات برتر و ممتاز این برند قرار میگیرند. با این وجود سری نوت می گوشی های شیامی یک درجه پایینتر از سری پرچمدار می Mi شناخته میشود. تعداد مدلهای این سری همچنین نسبت به سری می بسیار کمتر است. گوشیهای این سری از پردازنده Qualcomm Snapdragon 730G بهره میبرند و در رده محصولات میان رده قرار دارند. به طور کلی، خط Mi Note مشخصات و ویژگیهای پایینتری نسبت به مدلهای مشابه خود دارد؛ بنابراین هنگام خرید این سری از تلفنهای شیائومی حتمآ به مشخصات فنی آن توجه کنید.
سری می مکس Mi Max
خط Mi Max شیائومی در سالهای اخیر گوشی جدیدی را به بازار وارد نکرده است. با این حال محصولات این سری با طراحی قدیمی اما باتریهای عظیم شناخته میشوند. جدیدترین محصول این سری، Mi Max 3، از یک باتری عظیم ۵۵۰۰ میلی آمپری تشکیل شده است. این دستگاه که به عنوان آخرین محصول می مکس شناخته میشود؛ در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد. از آن زمان تا امروز گوشی جدیدی از این مجموعه به بازار تکنولوژی عرضه نشده است.
سری می میکس Mi Mix
خط Mi Mix به دلیل ارائه یک محصول جدید در بازار شهرت ویژهای دارد: Xiaomi Mi Mix Fold که نخستین گوشی تاشو با فناوری مبتکرانه و متفاوت این برند است. Mi Mix Fold همچنین میتواند به عنوان محصولی مشابه و هم رده با Samsung Galaxy Z Fold 2 قرار بگیرد، گرچه مدل شیائومی از مدل سامسونگ ارزانتر به فروش میرسد.
سری می آ Mi A
یکی از بزرگترین شکایات کاربران تلفنهای شیائومی، سیستم عامل MIUI است. به زبان ساده، تجربه نرم افزاری گوشی های شیائومی می تواند کاربران را به این سیستم علاقهمند یا از آن متنفر کند! با این حال در سری Mi A شیائومی، به جای MIUI از پلتفرم Android One استفاده شده است. تجربهای منحصر به فرد که برای علاقهمندان سیستم اندروید ایدهآل به نظر میرسد. جدیدترین دستگاه این سری Xiaomi Mi A3 است که در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شد. به لطف برنامه Android One، این گوشی از اندروید ۱۱ در اجرای برنامهها استفاده میکند. با این حال سخت افزار این گوشی چندان قدرتمند نیست و در مقایسه با دیگر گوشیهای هوشمند همرده ضعیف به نظر میرسد. اگر گوشی های شیائومی را دوست دارید اما از کار با سیستم عامل MIUI لذت نمیبرید ، سری A مناسب شما طراحی شده است.
آیا گوشیهای شیائومی فست شارژ هستند؟
یکی از متداولترین سوالات کاربران محصولات شیائومی، این است که آیا گوشی های شیائومی فست شارژ هستند؟ خبر خوب این است که در ماههای اخیر شیائومی فناوری شارژ سریع HyperCharge 200 وات را معرفی کرده و ادعا میکند که به کمک این فناوری، باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری در کمتر از ۸ دقیقه کاملاً شارژ خواهد شد. این شرکت همچنین فناوری دیگری را به بازار عرضه کرده است که به عنوان شارژ سریع بی سیم ۱۲۰ وات شناخته میشود. شیائومی درباره این فناوری نیز اعلام میکند که طی ۱۵ دقیقه یک تلفن هوشمند با همان ظرفیت باتری شارژ خواهد شد. سال گذشته این شرکت همچنین فست شارژ ۱۲۰ واتی Mi 10 Ultra و فناوری شارژ سریع بی سیم ۸۰W را معرفی کرد.
در حالی که شیائومی از این دو فناوری امیدوار کننده فست شارژ سیمی و بیسیم خبر داده است، اما جزئیاتی در مورد زمان استفاده آنها در محصولات آماده بازار و اینکه کدام تلفنها ابتدا آن را دریافت میکنند ارائه نداده است. با این حال انتظار میرود ادغام این فناوری در مدلهای پرچمدار آینده انجام شود.
طول عمر تمام گوشی های شیائومی
متوسط عمر گوشیهای هوشمند شیائومی بین ۵ تا ۷ سال است. به طور کلی محصولات هوشمند شیائومی از کیفیت ساخت بالایی برخوردار هستند. موبایلهای شیائومی حتی با استفاده سنگین و افراطی برای مدت ۳ تا ۴ سال کار میکنند. البته موارد استثنایی هم وجود دارد که باید برای طول عمر تلفن در نظر گرفته شود. افتادن گوشی از دست، استفاده نادرست از شارژر و سعی در هک کردن با سیستم عامل تلفن، از جمله این عوامل شناخته میشوند.
مزایا و معایب گوشی های شیائومی
گوشی های شیائومی نیز مانند دیگر محصولات تکنولوژی معایب و مزایای خاص خود را دارند. در ادامه با شما از مهمترین مزایا و نقاط ضعف گوشی های شیائومی صحبت میکنیم.
قیمت پایین | تحقیق در مورد گوشی شیائومی
تلفنهای شیائومی (و به طور کلی بیشتر محصولات این برند) حاشیه سود بسیار ناچیزی دارند. این شرکت معمولاً محصولات خود را با قیمتی متعادل و حتی بسیار پایین عرضه میکند. دلیل آن هم این است که شیائومی واقعاً خود را یک شرکت تولید کننده سخت افزاری نمیداند و فعالیت خود را در جمع آوری دادهها و ارائه برنامههای سخت افزاری خلاصه میکند.
در دسترس بودن
از آنجا که حاشیه سود شیائومی بسیار ناچیز است، نمیتواند سالانه هزاران گوشی کاملاً جدید را روانه بازار کند؛ زیرا هزینههای تحقیق و توسعه، تبلیغات و خرده فروشی بسیار زیاد خواهد بود. در عوض این شرکت هر ساله تعداد محدودی تلفن کاربردی را منتشر کرده و آنها را برای مدت طولانی در دسترس کاربران قرار میدهد. این موضوع باعث میشود تا از تولید بیش از حد محصولات جلوگیری شده و عرضه و تقاضا به شدت کنترل گردد.
عمر باتری طولانی
بیشتر گوشی های شیائومی عمر باتری خوبی دارند و برای مدت طولانی هم شارژ نگه میدارند. بنابر گزارشهای ارائه شده توسط کمپانی این محصول، در صورت استفاده سبک از این گوشیها، به مدت ۲ روز احتیاجی به شارژ کردن نخواهید داشت. چنین موضوعی یک نکته مثبت برای گیمرهاست، تا جایی که میتوانند چندین ساعت بدون نگرانی از خاموشی مشغول بازی باشند.
صفحه نمایش قدرتمند
بسیاری از افراد از اینکه نمایشگر شیائومی به خوبی سامسونگ نیست، شکایت میکنند. با این حال مقایسه گوشیهای مختلف در بازار نشان داده است که گوشی های شیاومی با هر قیمتی در قیاس با محصولات مشابه سامسونگ و آیفون، صفحه نمایش بهتری را ارائه میدهد.
گرم شدن بیش از حد
یکی از مهمترین نقاط ضعف گوشی های شیائومی، داغ شدن بیش از حد آنهاست. بهخصوص اگر با این گوشیها مشغول فعالیتهای سنگین، بازیهای ویدیویی یا ویرایش فیلم باشید. این مشکل از این واقعیت ناشی میشود که سیستم MIUI شیائومی بهینه سازی ضعیفی دارد. در حقیقت نرم افزار ضعیف بهینه سازی، از منابع زیادی استفاده میکند که به نوبه خود باعث گرم شدن گوشی خواهد شد.
خدمات محدود مشتری
شیائومی فاقد خدمات مشتری است. اگر دستگاه شما مشکلی داشته باشد و آن را به خدمات مشتری Xiaomi ببرید، احتمالآ با گزینههای مناسبی روبهرو نخواهید شد. بیشتر اوقات کارکنان خدمات، اطلاعات زیادی در مورد این برند ندارند. حتی ممکن است تعمیر و بهبود تلفن شما ماهها به طول بینجامد.
دوربین ضعیف
دوربینهای کم قدرت از دیگر نقاط ضعف گوشی های شیائومی شناخته میشوند. این دوربینها همچنین در نور کم عملکرد پایینی دارند. در حقیقت یک دوربین آیفون ۱۲ مگاپیکسلی از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی شیائومی عکسهای بهتری میاندازد. به این دلیل که در کنار سنسور قدرتمند، نرم افزار دوربین نیز برای گرفتن یک عکس بی نقص مهم تلقی میشود. موضوعی که در گوشیهای شیائومی به آن پرداخته نشده است.