وقتی حرف از خفن ترین گوشی های گیمینگ میشه، راگ فون ها اولین گوشی هایی هستن که به ذهنمون میان. ایسوس تو چند سال گذشته ثابت کرده که نه تنها میتونه تجربه گیمینگ خفن روی سیستم های دسکتاپ ارائه بده، بلکه میتونه دل موبایل گیمر ها رو هم با معرفی گوشی های گیمینگ شاخ به دست بیاره. حالا چه اتفاقی میفته وقتی بالاخره پای پردازنده های مدیاتک هم به ROG Phoneها باز میشه؟ایسوس کمتر از دو ماه بعد از معرفی ROG Phone 6 و ROG Phone 6 Pro، دو تا نسخه جدید از این گوشی ها رو اوایل پاییز 1401 معرفی کرده. تو این مقاله قراره با مشخصات گوشی ROG Phone 6D Ultimate آشنا بشیم، همون راگ فون 6 پرو که پای پردازنده مدیاتک بهش باز شده و یه سری تغییرات جزئی دیگه هم داشته و ببینیم این نسخه بروز شده از راگ فون 6 پرو به جز پردازنده جدیدش چه تغییراتی داشته و تو رقابت سنگین گوشی های گیمینگ چه چیزی برای ارائه داره. با بررسی گوشی ROG Phone 6D Ultimate ایسوس همراه موبایل هور باشید.
طراحی گوشی ROG Phone 6D Ultimate ایسوس؛ زیبای سنگین وزن
یکی از مشخصه های بارز گوشی های گیمینگ، طراحی خاص و متفاوتیه که نسبت به گوشی های دیگه دارن. نمیشه یه گوشی گیمینگ رو بدون چراغ های RGB یا LED و جزئیات خاص تصور کرد. ایسوس به خوبی به این موضوع واقفه و ROG Phone 6D Ultimate هم از این قاعده مستثنی نشده. راگ فون 6D Ultimate طراحی کاملا مشابه ROG Phone 6 Pro داره. قاب پشتی از جنس شیشه ساخته شده. این گوشی فقط تو رنگ خاکستری مات وارد بازار شده که از حق نگذریم یکم از رنگ سفید راگ فون 6 پرو خوشگل تره. دو تا خط مورب تو قاب پشتی میبینم که وسط قاب به همدیگه متصل میشن و یه چراغ RGB در امتدادشون قرار گرفته. نوشته 06 وسط قاب پشتی معرف این موضوعه که این گوشی ششمین نسل از گوشی های گیمینگ ایسوس به حساب میاد.
دم ایسوس گرم که انقدر به این جزئیات ریز اهمیت میده و باعث میشه خاص بودن گوشی رو با تمام وجود حس کنیم. البته جذابیت قاب پشتی راگ فون 6D Ultimate به این تکسچر ها و طرح ها ختم نمیشه و یه نمایشگر ال ای دی 2 اینچی هم تو قاب پشتی خودنمایی می کنه. این نمایشگر یه سری اطلاعات خاص مثل وضعیت شروع بازی، میزان شارژ و تماس های دریافتی رو با گرافیک جذاب نشون میده ولی هنوز قابلیت نمایش نوتیفیکیشن های دریافتی رو نداره. امیدواریم ASUS با یه آپدیت قابلیت نمایش اعلان ها و اطلاعات بیشتری رو به این نمایشگر اضافه کنه. قسمت بالای خط های مورب هم دریچه AEROACTIVE رو میبینیم که حکم خروجی هوا و درگاه اتصال فن خنک کننده ایسوس یعنی AEROActive Cooler 6 رو داره.
نمایشگر ROG Phone 6D Ultimate؛ بزرگ، با کیفیت و پر حاشیه
پنل جلویی گوشی راگ فون 6D Ultimate از یه نمایشگر 6.78 اینچی AMOLED با رزولوشن 1080 در 2448 میزبانی می کنه که میتونه به حداکثر روشنایی 1200 نیت تو فضای باز برسه. کیفیت نمایشگر ROG Phone 6D Ultimate در قد و قواره یه گوشی گیمینگ واقعا خوبه و پشتیبانی از HDR10+ این کیفیت رو بیش از پیش تضمین می کنه. رنگ های کاملا طبیعی نمایشگر شما رو به وجد میاره و اگه دوست دارین تم رنگی نمایشگر رو تغییر بدین، این امکان تو بخش تنظیمات نمایشگر براتون فراهم شده. روی روشنایی صفحه نمایش هم میتونین حساب باز کنین و تو محیط های پر نور میتونین به راحتی با گوشی کار کنین.وقتی حرف از صفحه نمایش گوشی های گیمینگ میشه، دو تا فاکتور اول از همه توی ذهن میاد؛ نرخ تازه سازی نمایشگر و سمپل ریت یا همون حساسیت تاچ. راگ فون 6D Ultimate تو این دو تا موضوع سر بلند بیرون میاد و با رفرش ریت 165 هرتزی و Touch Sampling با نرخ 720 هرتز یه تجربه کاملا روان از بازی کردن و واکنش های سریع تر نسبت به لمس رو توی بازی براتون به همراه میاره.
بررسی بخش امنیت گوشی ROG Phone 6D Ultimate ایسوس
تو بخش امنیت، ROG Phone 6D Ultimate مثل اعضای قدیمی تر سری 06 به حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر مجهز شده. حسگر اثر انگشت عملکرد و سرعت خیلی خوبی داره و جای خوب و مناسبی قرار گرفته و به راحتی پیداش می کنین. ایسوس تو بخش امنیت به همین حسگر بسنده نکرده و قابلیت تشخیص چهره هم روی این گوشی دیده میشه. البته چون از دوربین سلفی برای تشخیص چهره استفاده می کنه خیلی نمیشه روی امنیتش حساب باز کرد ولی سرعت خوبی داره و تو شرایط خاص میتونه کار راه انداز باشه.
عملکرد باتری ROG Phone 6D Ultimate
ایسوس برای راگ فون 6D Ultimate باتری با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت در نظر گرفته. البته در حقیقت دو تا باتری 3000 میلی آمپری توی این گوشی قرار داره که همزمان با هم کار میکنن. عملکرد شارژدهی باتری راگ فون خیلی خوبه و تو استفاده معمولی میتونه یک روز و نیم شارژدهی کنه. از دیدگاه گیمینگ اگه به عملکرد باتری نگاه کنیم، میتونه بازی Genshin Impact رو با بالاترین تنظیمات گرافیکی تقریبا 3.5 ساعت اجرا کنه.تو بحث شارژ شدن، راگ فون 6D Ultimate از فست شارژ 65 واتی پشتیبانی می کنه و فول شارژ شدن باتری تقریبا یک ساعت تا یک ساعت و ربع زمان می بره که عملکرد خوبی به حساب میاد ولی خیلی خفن هم نیست. یه قابلیت خیلی کاربردی توی اکثر گوشی های گیمینگ وجود داره که بهتون امکان استفاده از گوشی و بازی کردن با گوشی روی حالت Plugged In رو میده و باتری رو Bypass میکنه. یعنی شما میتونین با گوشی وقتی مستقیما به برق وصله، کار کنین و باتری شارژ نشه. اینجوری هم احتمال داغ شدن گوشی کمتر میشه هم احتمال آسیب دیدن باتری رو خیلی کمتر میکنه.یه خبر خوب دیگه هم تو بخش باتری داریم. یه آداپتور 65 واتی توی جعبه ROG Phone 6D Ultimate قرار گرفته تا دغدغه خریدن آداپتور جدا نداشته باشین.
عملکرد دوربین راگ فون 6D Ultimate؛ کاملا معمولی
وقتی حرف از یه گوشی گیمینگ میشه، معمولا کمتر پیش میاد که دوربین توی اولویت قرار بگیره. بخاطر همین هم هست که معمولا خیلی از دوربین گوشی های گیمینگ انتظار عملکرد خفنی رو نداریم. این موضوع در مورد دوربین ROG Phone 6D Ultimate هم صدق می کنه و با یه مجموعه دوربین با عدد و رقم چشمگیر و عملکرد کاملا معمولی طرفیم. این گوشی به سه تا دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی، 13 مگاپیکسلی اولترا واید و 5 مگاپیکسلی ماکرو مجهز شده.دوربین اصلی یه سنسور 50 مگاپیکسلی داره که از فناوری کواد بایر استفاده میکنه و عکس ها به طور پیش فرض 12.5 مگاپیکسلی ثبت میشن. عملکرد دوربین اصلی راگ فون 6D Ultimate خوبه و عکس هایی با جزئیات و شارپنس خوب و رنگ های طبیعی ثبت می کنه. البته در نظر داشته باشین که خروجی نهایی کیفیتی در حد گوشی های پرچمدار نداره ولی میتونین در حد گوشی های نسبتا بالا رده ازش انتظار داشته باشین.
سنسور 13 مگاپیکسلی اولترا واید هم عملکرد کاملا معمولی داره. عکس های دوربین اولترا واید کیفیت قابل قبولی دارن ولی خیلی نمیشه روی جزئیات عکس ها و شارپنس حساب باز کرد.دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی هم عملکرد یکم بهتر از فانتزی داره، ولی به خاطر اینکه نمیشه خیلی به سوژه نزدیک شد، روی خروجی عکس های ماکرو نمیشه اونقدری حساب باز کرد.دوربین سلفی یه سنسور 12 مگاپیکسلی داره که عملکرد خوبی داره و میشه روی کیفیت عکس ها و ویدئوهاش بیشتر از دوربین های پشت گوشی حساب باز کرد.تو بخش فیلمبرداری، قابلیت فیلم برداری با کیفیت 8K با 24 فریم بر ثانیه و 4K با 30/60 فریم بر ثانیه با دوربین اصلی وجود داره.
عملکرد پردازشی ROG Phone 6D Ultimate؛ ورود پر قدرت مدیاتک به میدان
مدیاتک داره نهایت تلاشش رو می کنه تا تو چرخه رقابت پردازنده ها خودی نشون بده و به نظر میرسه تونسته خودش رو اثبات کنه و در نهایت پاش رو به گوشی های گیمینگ ایسوس باز کرده. اون حرف D که توی اسم سری 6 راگ فون ها اضافه شده مخفف پردازنده دایمنسیتی مدیاتکه که توی دو تا گوشی جدید این سری ازش استفاده شده. ROG Phone 6D Ultimate به جدیدترین نسخه پردازنده پرچمدار مدیاتک Dimensity 9000+ مجهز شده. این گوشی تو یه نسخه با 16 گیگ رم و 512 گیگ حافظه داخلی وارد بازار شده و یه تجربه تمام عیار از بازی کردن، مولتی تسکینگ یا هر کار دیگه ای که میشه با گوشی انجام داد، بدون لگ و باگ براتون رقم میزنه.
اگه خیلی پیگیر بنچمارک ها و امتیازات باشین، پردازنده دایمنسیتی جدید امتیازات بهتری از اسنپدراگون 8+ نسل 1 کسب کرده. ولی طبق تست ها، یکم ممکنه پایداری کمتری توی استفاده های سنگین داشته باشه که البته تو استفاده روزمره اصلا حس نمی کنین.وجود سیستم و دریچه خنک کننده AEROActive و فن اکسترنالی که توی جعبه گوشی وجود داره حسابی میتونه به بهبود تجربه کاربری کمک کنه. داخل گوشی هم از سیستم خنک کننده گرافیتی استفاده شده که به خوبی شرایط دمایی رو مدیریت می کنه و خیلی سخت پیش میاد که با افزایش دما مواجه بشین. مگر اینکه قابلیت X Mode که همون حالت گیمینگ پیشرفته گوشیه رو فعال کنین. تو این حالت کوچیک ترین جزئیات گوشی که میتونه روی تجربه بازی کردن اثرگذار باشه روی High Performance قرار میگیره تا یه تجربه گیمینگ بی نقص رو براتون رقم بزنه.
بخش نرم افزار راگ فون 6D Ultimate
ایسوس ROG Phone 6D Ultimate رو با رابط کاربری اختصاصی گیمینگش یعنی ROG UI بر پایه اندروید 12 راهی بازار کرده. البته امکان جابجایی بین رابط کاربری گیمینگ و رابط کاربری اختصاصی خود ایسوس یعنی ZENUI وجود داره و اگه یه محیط کاربری ساده و نزدیک به اندروید خام با قابلیت های شخصی سازی کاربردی رو دوست دارین، حتما این گوشی دلتون رو به دست میاره. در کمال تعجب، ایسوس اعلام کرده که این گوشی قراره دو تا آپدیت اندروید و فقط دو سال آپدیت های امنیتی رو دریافت کنه که برای کسایی که دوست دارن برای بازه طولانی تری این گوشی رو مهمون جیبشون کنن، با توجه به قیمت نجومی این گوشی، ناامید کننده اس. کاش ایسوس یه تجدید نظری تو این تصمیم بکنه.
حرف از دنیای گیمر هاست، پس کلی امکانات نرم افزاری و تنظیمات خاص برای گیمینگ میتونین توی رابط کاربری این گوشی پیدا کنین. از بخش Armoury Crate که قابلیت شخصی سازی تمام تنظیمات گرافیکی یا اجرایی تک به تک بازی های نصب شده رو به طور مستقل از هم براتون فراهم میکنه تا منوی پر گزینه و جذاب Game Genie که با کشیدن انگشت از سمت چپ نمایشگر به سمت مرکز باز میشه و کلی قابلیت شخصی سازی و بهینه سازی حین بازی کردن در اختیارتون قرار میده. تنظیمات گرافیکی، فعال کردن حالت X Mode، مدیریت نوتیفیکیشن ها، تنظیمات مربوط به Gaming Trigger ها و دستور هایی که اجرا می کنن، تنظیم میزان حساسیت نمایشگر به تاچ و ….. بخشی از امکاناتیه که پنل Gaming Genie در اختیارتون قرار میده.
عملکرد اسپیکر راگ فون 6D Ultimate؛ صدای بلند، رسا و با کیفیت
همونطور که تو بخش طراحی اشاره کردیم، اسپیکر های ROG Phone 6D Ultimate تو حاشیه های بالا و پایین پنل جلویی قرار گرفته و این گوشی از سیستم پخش صدای استریو استفاده میکنه. اسپیکر های این گوشی بلندی صدا و کیفیت صدای خیلی خوبی دارن و موقع بازی کردن نهایت لذت رو از صدایی که به طور مستقیم به گوشیتون میرسه خواهید برد. از وجود جک 3.5 میلی متری هندزفری هم غافل نشیم که خیالتون رو بابت پشتیبانی از انواع هدفون های گیمینگ راحت می کنه.تو جعبه گوشی ROG Phone 6D Ultimate یه بامپر، آداپتور 65 واتی، کابل تایپ سی و فن خنک کننده AEROActive Cooler 6 قرار داره.
آیا ROG Phone 6D Ultimate ایسوس ارزش خرید داره؟
راگ فون 6D Ultimate اوایل پاییز 1401 با قیمت حدودی 1300 دلار معرفی شده و به نظر میرسه مثل خیلی از گوشی های خاص موجود در بازار ایران، خیلی محدود و با قیمت نجومی وارد بازار بشه. این گوشی تمام قد از لقب گیمینگ خودش پاسبانی می کنه و تو تمامی بخش ها به جز دوربین و سرعت شارژ شدن باتری عملکردی کم نقص از خودش نشون میده. البته با توجه به مشخصاتش و اینکه فقط تو بخش پردازنده و دریچه هوای AEROActive با نسخه معمولی و ROG Phone 6 Pro تفاوت داره، لقب Ultimate خیلی به این گوشی نمیخوره.
اگه یه موبایل گیمر فوق حرفه ای و صد البته پولدار هستین که قصد خرید یه گوشی گیمینگ تمام عیار رو دارین، ROG Phone 6D Ultimate تو سال 2022 بهترین (و البته گرون ترین) انتخاب براتون باشه. البته رقیب اصلی این گوشی ROG Phone 6 Pro محسوب میشه که دقیقا همین قیمت رو داره ولی انتخاب بین پردازنده مدیاتک و اسنپدراگون که نقطه تفاوت اصلی این دو تا گوشی به حساب میاد، دیگه به سلیقه خودتون برمیگرده. اگه وجود دریچه AEROActive براتون اهمیتی نداره ولی همچنان دوست دارین عملکرد پردازنده مدیاتک روی گوشی های گیمینگ ایسوس رو محک بزنین، میتونین یه شانس به ROG Phone 6D بدین.
مقایسه گوشی گوشی ROG Phone 6D Ultimate ایسوس و راگ فون 6 Pro
هر دو گوشی تو یه بازه قیمتی قرار دارن و طراحی کاملا مشابهی دارن. البته گوشی ROG Phone 6D Ultimate ایسوس به دریچه AEROActive مجهز شده که به تهویه سیستم خیلی کمک میکنه و فن خنک کننده انحصاری راگ فون هم توی جعبه همراه گوشی میاد. ROG Phone 6 Pro با 18 گیگ رم وارد بازار شده در حالیکه ROG Phone 6D Ultimate یه نسخه با 16 گیگ رم داره. راگ فون 6 پرو از پردازنده اسنپدراگون 8+ نسل 1 استفاده می کنه و راگ فون 6D Ultimate به پردازنده Dimensity 9000+ مجهز شده.
از طرفی راگ فون 6D Ultimate از نسخه بلوتوث جدیدتری استفاده میکنه که باعث میشه ارتباط بلوتوثی پایدار تر و بهتری با اکسسوری های گیمینگ یا هدفون ها داشته باشین. اگه از دوست داران وفادار اسنپدراگون هستین، ROG Phone 6 Pro میتونه انتخاب بهتری براتون باشه و اگه اون دریچه خنک کننده و پردازنده مدیاتک براتون اولویت دارن، ROG Phone 6D Ultimate میتونه انتخاب بهتری باشه. منطقی به این دو تا گوشی نگاه کنیم، به نظر میرسه ارزش خرید راگ فون 6D Ultimate بخاطر بحث فن داخل جعبه و نسخه بلوتوث جدیدتر، بیشتره البته برای اونایی که 1300 دلار براشون پول زیادی محسوب نمیشه!