گوشیهای شیائومی در برندها و سریهای مختلفی عرضه میشوند که هریک ممکن است دستهبندیهای مختلفی نیز داشته باشد، در این مقاله هر سری از گوشیهای این برند را بررسی میکنیم.شیائومی در بسیاری از کشورها، مانند ایران، بهعنوان برندی محبوب و پرفروش شناخته میشود؛ چراکه گوشیهای ساخت این شرکت با مشخصات درخورتوجه و قیمتی بسیار رقابتی توجه کاربران زیادی را در این چند ساله به خود جلب کرده است. درعین حالیکه این سازنده محبوبیتی در بازار بهواسطه عرضه گوشیهای هوشمند قدرتمند، با کیفیت و مقرونبهصرفه برای خود کسب کرده است، یکی از ایراداتی که همواره به این سازنده وارد بوده، نامگذاری محصولاتش است. در این مقاله به مقایسه سری های گوشی شیائومی میپردازیم.
در چند سال اخیر افزایش تقاضا برای خرید گوشی موبایل، تولیدکنندگان را به این واداشته تا تنوع محصولات خود را گسترش دهند و انواع گوشیهای مختلف را در برندها و سریهای مختلف به بازار عرضه کنند. شمار این گوشیها بهقدری افزایش یافته است که باعث شده خریداران با شمار بالایی از گوشیهای گوناگون با نامگذاریهاییکه در بسیاری از موارد با مدلهای دیگر اشتباه گرفته میشود روبهرو شوند. این مسئله در برندی چون شیائومی بسیار مطرح است و میبینیم که از نامگذاریهای بسیار شبیه به یکدیگر و گاه گیجکننده برای محصولات خود استفاده میکند
درحالیکه شرکتی مانند سامسونگ که همچون شیائومی در سبد محصولات خود طیف بسیار متنوعی از گوشیهای هوشمند را دارد؛ اما این شرکت تمام تلاش خود را بهکار گرفته که در نامگذاری محصولات خود بهگونهای عمل کند تا خریدار بهتر بتواند متناسب با نیازهای خود، گوشی موردنظرش را انتخاب کند؛ اما این موضوع در شیائومی چندان قاعدهمند نیست و این شرکت سیاست نامگذاری محصولات خود را در هنگام معرفی نسل جدید محصولاتش بارها تغییر داده یا در نامگذاریهای آنان با اعداد و حروف مختلف دخل و تصرف کرده است.
شیائومی حتی بسته به منطقهی عرضهی محصولاتش، در مورد محصولات مشابه یا با تفاوتهایی جزئی، از نامگذاریهای متفاوتی استفاده میکند. ما در مطلب گذشته به تمام سریهای سامسونگ اشاره و آنها را با یکدیگر مقایسه کردیم؛ اما در مورد شیائومی واقعاً نمیتوان یک دستهبندی کامل و جامع درنظر گرفت. بااینحال سعی شده اشارهای به برندها و سریهای اصلی و کلیدی خانواده گوشیهای شیائومی داشته و به بیان تفاوتهای آنان بپردازیم. پس اگر برای اولین بار قصد خرید یک گوشی شیائومی دارید؛ اما مواجهه با انواع مدلهای مختلف باعث سردرگمی شما شده است، این مطلب را از دست ندهید.
برندهای مختلف گروه گوشیهای هوشمند شرکت شیائومی
دستهبندی گوشیهای شیائومی به خانوادهها و سریهای مختلف محدود نمیشود بلکه این شرکت زیرمجموعهها و برندهای مختلفی برای گوشیهای هوشمند خود دارد و هربرندی نیز سریهای مربوط به خود را دارد. حتماً نام ردمی و پوکو به گوشتان خورده است. اگر برای شما این پرسش ایجاد شده که چرا اسامی گوشیهای شیائومی طولانیتر از نام گوشیهای دیگر بهنظر میرسد، بههمیندلیل است.
در حقیقت نامهایی چون پوکو و ردمی، نام خانواده یا سری نیستند بلکه نشان تجاری ثبتشده (Trademark) هستند. سادهترین دلیلی که میتوان برای آن ارائه داد عدم مشاهدهی نام شیائومی (Xiaomi) روی جعبه، پشت گوشی و هنگام روشن شدن دستگاه است؛ اما همهی این برندها درنهایت زیرمجموعهی شرکت شیائومی بهحساب میآیند. در ادامه به توضیحاتی از هر برند و سریهای آنان توجه کنید.
گوشیهای برند Xiaomi (Mi سابق)
گوشیهای اصلی شیائومی که عموماً شامل پرچمداران و مشتقات آنها میشود با اسم خود این شرکت نامگذاری میشوند و شیائومی علاوه بر نام شرکت، نام برند موبایل نیز شناخته میشود. گوشیهای این دسته سابقا با برند Mi شناخته میشدند؛ اما شیائومی چند ماه گذشته اعلام کرد که برند mi را کنار می گذارند و از نام کمپانی در نامگذاری گوشیها استفاده میکند.
سریهای فعال
برند Mi تا چندی پیش شامل سریهای مختلفی میشد که شیائومی هر کدام را از نظر برخی ویژگیهای خاص که در دیگری یافت نمیشود از یکدیگر متمایز میکرد؛ اما با تغییر به برند Xiaomi تنها تعداد اندکی از این سریها به حیات خود ادامه دادند و از بسیاری از آنها مدت زیادی است محصول جدیدی ارائه نشده است. درحال حاضر تمرکز اصلی شیائومی در گوشیهای تولیدی با برند Xiaomi روی گوشیهای پرچمدار است که همانند پرچمداران سامسونگ شامل دستههای مختلفی میشود.
سری عددی گوشیهای شیائومی
شیائومی از نام خاصی برای مهمترین گوشیهای خود استفاده نمیکند و تنها با شمارهگذاری آنها را مشخص میکند. این رویه با معرفی گوشیهای xiaomi mix 4 و xiaomi 11t کلید خورد و نهایتا در مراسم رونمایی از آخرین پرچمداران فعلی یعنی xiaomi 12 در اواخر سال ۲۰۲۱ رسمی شد. پرچمداران سال گذشته این شرکت برای آخرین بار با برند Mi (mi 11) معرفی شدند.همانند سایر تولیدکنندگان که پرچمداران خود را در چند تیپ مختلف عرضه میکنند و یکی از آنها همیشه طلایهدار مدلهای دیگر است، سری عددی شیائومی نیز در چند مدل تولید و عرضه میشوند، با این تفاوت که همهی آنها پرچمدار نیستند. شیائومی درواقع سری عددی خود را هرساله با معرفی مدلهای پرچمدار که از جدیدترین تراشه و سختافزار روز بهره میبرند بهروز کرده و در طی سال با معرفی مشتقاتی از آنها، لاینآپ عددی خود را تکمیل میکند.
پرچمداران شیائومی
پرچمداران شیائومی شامل مدلهای پایه و پیشرفته میشوند. مدل پایه تنها با عدد و بدون هیچ پسوند و نشانهای اضافه نامگذاری میشود (بهطور مثال: Xiaomi 12). شیائومی برای مدلهای پیشرفتهتر از پسوندهای پرو (Pro) و اولترا (Ultra) استفاده میکند (بهطور مثال xiaomi 12 pro و Mi 11 ultra). این مدلها از هرنظر قابلیتهای بیشتری ارائه میدهند. برای مثال؛ کیفیت و ابعاد سنسور دوربین این مدلها معمولاً بالاتر از مدل پایه است. اگر بهدنبال بهترین و پیشرفتهترین باشید باید بهسراغ این دسته بروید.
شیائومی نظم و قاعدهی خاصی در عرضهی تیپهای مختلف پرچمدار خود ندارد. گاهی تنها مدل پایه را در ابتدا معرفی میکند سپس مدلهای پیشرفتهتر را در زمانی دیگر معرفی میکند. برای مثال سال گذشته ابتدا Mi 11 معرفی شد و چندماه بعد، مدلهای Pro و Ultra گوشی Mi 11 معرفی شدند؛ اما امسال هر دومدل پایه و Pro همزمان معرفی شدند. بااینحال مدل Ultra رونمایی نشد و احتمال میرود در آیندهای نزدیک معرفی شود. مدل Ultra تمامعیارترین و کاملترین تیپ از خانواده پرچمداران شیائومی شناخته میشود.
گوشیهای سری X و i شیائومی
افزونبر پرچمداران، مدلهای دیگری با همان نامگذاری مدلهای پرچمدار عرضه میشوند با این تفاوت که شیائومی در انتهای آنها از حروف خاصی استفاده میکند. این مدلها مشتقاتی از مدلهای پرچمدار هستند که از همان سختافزارهای پرچمدار بهره میبرند بااینحال ممکن است در برخی ویژگیها مانند نوع سنسور بهکار رفته در دوربین ضعیفتر باشند یا اینکه از برخی فناوریها و نوآوریهای موجود در پرچمداران بیبهره باشند؛ اما در عوض قیمت پایینتری دارند و برای افرادی که خواهان یک گوشی نزدیک بهپرچمدار و در عینحال اقتصادی هستند، مناسب است. این دسته از مدلها معمولاً با پسوندهای X و i متداول هستند (بهطور مثال MI 11X و MI 11I).
در این بین امکان دارد برخی از آنها دوباره به تیپها و مدلهای فرعیتر تقسیمبندی شوند که این امر نیز کاملاً بستگی به خود شیائومی دارد. ممکن است مدلی را در چندین تیپ عرضه کرده و سال آینده بهطور کلی از عرضهی جانشین آن خودداری کند. معمولاً آنهایی که به چند تیپ مختلف تقسیمبندی میشوند، مدلهای پایهی آنان از تراشههای ضعیفتر و میانرده استفاده کرده و دوربین ضعیفتری دارند. بهعنوان مثال گوشی Mi 11X در دو تیپ پایه و Pro تولید میشود.
گوشیهای سری T شیائومی
نکتهی که باید در این نامگذاریها اشاره کنیم، آن است که شیائومی برای این نامگذاریها ردهی خاصی درنظر نمیگیرد. ممکن است حتی پسوندهای هریک از این مدلها را در نسلهای بعدی هریک از این گوشیها جابهجا کند یا از پسوندهای متفاوت استفاده کند؛ اما یکی از تیپهای فرعی سری عددی شیائومی تقریباً جایگاه تثبیتشدهای دارد و شیائومی آن را تاکنون تغییر نداده است. این تیپ که با حرف T شناخته میشود، چند سال است که درمیان کاربران از جایگاه و محبوبیت خاصی برخوردار شده است.
این دسته نیز از آن دستههایی است که خود به چندین مدل فرعیتر تقسیم میشود. برای مثال مدل Mi 10T خودش در سه زیرمجموعهی Mi 10T،Mi 10T pro وMi 10T ultra تقسیم میشود که از تراشههای متفاوتی بهره میبرند. مدل Pro این دسته بعداز عرضهی Mi 9t به قاتل پرچمدار مشهور شدند، بدین معنی که از قدرتمندترین تراشههای سال برخوردار شده و تمام کننده حجت هر نسل از سریهای عددی شیائومی هستند. این مدلها افزون بر تراشه، به دوربینهای پیشرفته باکیفیت و توان شارژ باتری بسیار بالا مجهز بوده و با قیمتهایی پایینتر از پرچمدار بهفروش میرسند.
گوشیهای سری Lite شیائومی
شیائومی در خط تولید سری عددی خود، یک مدل دیگر با طراحی نزدیک به مدلهای پرچمدار معرفی میکند؛ اما این مدلها حداقل از نظر تراشه، سختافزار و پیکربندی یک پله پایینتر از پرچمدارها هستند. این سری نسبت به مدلهای فرعی سری عددی شیائومی که در بالا به آنها اشاره کردیم نیز از سختافزار پایینتری برخوردار هستند و در میانردهها دستهبندی میشوند.همچنین قیمت بسیار پایینتری نسبت به پرچمدارها و مدلهای بالارده داشته و بیشتر برای افرادی مناسباند که خواهان گوشیهای با طراحی و ظاهر مشابه پرچمدار؛ اما با قیمت پایینتر هستند. برای همین شیائومی نام Lite را برای این سری برگزیده است که میتوان آنرا نسخهی ساده و سبکشده پرچمدار بهحساب آورد. از جمله مدلهای این دسته میتوان Mi 11 Lite را مثال زد که در نسخههای 4G، 5G و اخیراً نسخهی بهبودیافتهای با پسوند NE به بازار عرضه شده است.